Marte har levd med blind hund i mange år. Før hunden hennes Scott ble blind, konkurrerte de blant annet i agility. Dette måtte de slutte med etterhvert som synet til Scott ble dårligere og dårligere. Marte og Scott har funnet på mye annet, og har oppnådd utrolig mye, men følelsen av å ikke lenger helt høre til treningsgruppa var sår. At blinde hunder ikke er velkommen på ulike arrangement er noe Marte alltid har reagert på. Hun har derfor lenge gått med tanken om å arrangere noe morsomt for blinde hunder. De som har blind hund er jo like stolt av hunden sin som alle andre, og har like lyst til å delta på morsomme ting!

 

 

Hunden min, Carlisha, ble brått blind. Lørdag konkurrerte Carlisha i rallylydighet klasse 2 og gikk til en førstepremiering. Den påfølgende mandagen var hun helt blind. De første dagene var jeg i en slags sjokktilstand, og det var unektelig en sorg over at livet ikke kom til å bli slik jeg hadde sett for meg. Jeg tok kontakt med Marte (når det gjelder blind hun – hvem ellers skal man ringe til??). Hun fortalte om tankene sine rundt å arrangere noe for blinde hunder, og jeg kjente med en gang at dette var noe jeg ville være med på! For meg hjelper det å engasjere meg, å få noe positivt ut av det vanskelige som hadde skjedd.

 

 

Dermed begynte planleggingen av “Blind Dog Camp”!

I forbindelse med Dogs4All ble vi begge minnet på NKK sitt reglement hvor både blinde og døve hunder nektes deltagelse, også på arrangement hvor de fint kunne vært med. Dette skjedde rundt den samme tiden hvor Marte fikk bekreftet and hennes andre blinde hund, Zinga, også er så og si døv. Det var derfor en helt naturlig utvikling at også døve og hørselshemmede hunder skulle inkluderes. Blind Dog Camp ble dermed til SPECIAL PAWLYMPICS, og planleggingen kunne for alvor begynne! 🙂

Vi ønsker et arrangement hvor man kan møte andre i lignende situasjon, samtidig som man har det gøy sammen med hundene, og får verdifull input fra kvalifiserte instruktører og foredragsholdere!