Vi vil stå klare til å ønske dere velkommen til Tomt Gård fra klokken 16.00. Selve programmet starter klokken 17.30 med en velkomstsamling. Deretter går det slag i slag med interessante foredrag, morsomme mini-kurs og trivelig samvær.

Fredag

18.00: Fysioterapi, hva kan vi selv gjøre – Siv Anette Bolgnes
Siv Anette Bolgnes er utdannet fysioteraput som har jobbet 10 år med fysikalsk behandling og rehabilitering hos Heimdal Dyreklinikk.

19.30: Grilling og sosialisering
Ta med mat for grilling og campingstoler! Hvis været ikke er på vår side, griller vi under tak og tar med maten inn til dekket langbord i treningshallen.

Lørdag

10.00: Minikurs, Hverdagslydighet og trening av hund – Trine Rambøl
Trine Rambøl er atferdsterapeut og jobber hos Hverdagshunden.

11.30: Foredrag: Å leve med blind/døv hund, pratisk tilrettelegging – Marte Alstad
Marte er forfatter av boken “hunden i melkeveien”, en bok om livet med blind hund, og har 9 års erfaring med blinde hunder. Selv har hun blinde Scott og døvblinde Singa.

12.30: Lunch
Vi fyrer gjerne opp grillen igjen!

13.30: Triks/freestyle – Hilde Myre EidalÅ trene triks er en fantastisk måte å aktivisere hundene på. Det er dessuten veldig gøy for både hund og eier, og det styrker samholdet. Hilde er utdannet atferdskonsulent. Hun driver Nesbyen Hundeskole og Bærum Hundeskole, og er utdannet freestyleinstruktør.

13.30: Minikurs, Nesearbeid/smeller – Jeanette J. Jensen
Å bruke nesen er noe de fleste hunder elsker! Det er super mental aktivisering som gir mye mestringsfølelse for hunden. Jeanette er utdannet hundetrener med atferd og problemløsning som spesialfelt, og er godkjent instruktør i hundesporten Smeller.

Disse kursene går parallelt, så du må velge hvilket av kursene dere vil melde dere på. OBS. Hvis et kurs blir fullt, vil du få beskjed om dette når du melder deg på, og få tilbud om å være med på det andre.

Grilling og sosialisering på kvelden

 

Søndag

Søndag setter vi i gang med konkurranser. Påmeldinger vil skje lørdag og søndag morgen. Vi setter i gang med konkurransene når alle har fått meldt seg på.

10.00 Påmelding og konkurranser
Her kan ALLE delta! DEt vil bli konkurranser i nesearbeidsøvelser, triks og lydighet. Det vil også bli “utstilling” med kåring av av gladeste hale, ringens storsjamør, beste kontakt mellom hund og fører osv. 

12.00: Foredrag: Mental aktivisering/mestring – Trine Rambøl
Mestringsfølelse og selvtillit henger tett sammen, og er viktig for alle hunder. Hunder med syns- og hørselsproblemer kan i noen tilfeller bli usikre fordi verden plutselig oppleves anderledes eller ting kan komme brått på dem.  Å bygge selvtillit er den beste forsikringen vi kan gi hunden vår! 

13.00: Konkurranser fortsetter

15. 00 Premieutdeling og avslutning
Det blir premier til ALLE!

Tidspunktene er veiledende

Det vil være fysioterapeut og atferdskonsulenter tilgjengelig hele helgen for de som ønsker tips og råd.